clanak False

10. obljetnica rada Kluba iznad 60 - Saveza gluhih i nagluhih Grada Zagreba

30.05.2017.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je na obilježavanju 10. obljetnice rada Kluba iznad 60 – Saveza gluhih i nagluhih Grada Zagreba pozdravio sve prisutne.

U Gradu Zagreu uvijek ćete imati prijatelja, naša su vam vrata uvijek otvorena, poručio je gradonačelnik te im je čestitao ovu veliku i važnu obljetnicu.

Plan nam je da kraja ove ili do početka sljedeće godine započnemo s prenamjenom prostora kako bi u konačnici postao Ustanovom za smještaj, odnosno za rehabilitaciju gluhih i nagluhih osoba u Gradu Zagrebu. Ustanova bi u stalni smještaj mogla primiti 20 korisnika, dok bi za 50 korisnika bio osiguran dnevni smještaj, najavila je Višnja Fortuna, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Savez gluhih i nagluhih Grada Zagreba je najstarije udruženje gluhih u Republici Hrvatskoj. U Savezu gluhih djeluje nekoliko klubova članova, a klub Iznad 60 koji broji više od 350 starijih članova je osnovan radi unaprjeđenja kvalitete života starijih gluhih osoba te radi preveneniranja rane institucionalizacije starijih osoba.
 

Gradske vijesti - 2017.