clanak False

20. obljetnica "Večeri dalmatinske šansone" obilježit će se 9. studenoga, koncertom u KD Vatroslav Lisinski

17.10.2017.
Velika 20. obljetnica manifestacije Večeri dalmatinske šansone obilježit će se 9. studenoga, koncertom u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, najavili su na današnjoj konferenciji za novinare u Šibeniku, dvojica kolega – gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić.

Izuzetno sam sretan da Grad Zagreb može biti pokrovitelj ove jubilarne obljetnice. U Lisinskom, hramu glazbe, održavaju se najljepši i najbolji glazbeni događaji, a ovo je sigurno jedan od njih, rekao je zagrebački gradonačelnik, dodavši da Zagrepčane Šibenik prvenstveno asocira na Katedralu i 4 šibenske tvrđave, ali i na grad s velikim brojem kvalitetnih pjevača koji će se u studenome okupiti u Zagrebu.

Zahvalivši gradonačelniku Zagreba kojemu je, kako je naglasio, trebalo doslovno 4 minute da prihvati prijedlog za obilježavanje obljetnice u zagrebačkom Lisinskom, gradonačelnik Šibenika Burić pozvao je šibenske gospodarstvenike da se pridruže organizaciji Manifestacije jer im je to ujedno i prilika da se povežu s moćnim zagrebačkim gospodarstvom.

Direktor festivala Branko Viljac naglasio je da će to biti prilika da se Šibenik još jednom potvrdi kao grad pjesme i grad bogate kulturno-povijesne baštine koja je uvijek bila vezana uz dalmatinsku klapsku pjesmu.

Izrazivši ponos što će u studenome Zagreb ugostiti najbolje skladbe koje su se u proteklih 20 godina predstavile na Festivalu, ravnatelj Dvorane Lisinski Dražen Siriščević  napomenuo je da i Lisinski  sljedeće godine obilježava veliku obljetnicu - 45 godina postojanja.
 

Gradske vijesti - 2017.