clanak False

250 novih dozvola za taksi prijevoznike

10.05.2017.
"Posao taksista je krvav, puno rada bez veće dobiti. Zato smo im izišli ususret i na moj prijedlog je Skupština donijela odluku u njihovu korist. Od danas imaju veći izbor i više slobode u svome radu", rekao je gradonačelnik Milan Bandić na svečanoj dodjeli 250 novih dozvola taksi-prijevoznicima.

"Glavni kriterij za dobivanje dozvole je da vozilo ispunjava tehničke uvjete ta da je kandidat podmirio poreze, prireze i doprinose prema Gradu i Republici Hrvatskoj. Prednost u bodovanju su imali vozači sa statusom hrvatskih branitelja, vozači s novim i ekovozilima i vozači kojima je to prvo zanimanje", objasnio je Mario Župan, predsjednik Povjerenstva za dodjelu taksi-dozvola u Gradskoj skupštini.

"Nakon raspisivanja natječaja za dodjelu dozvola, primili smo 296 zahtjeva, od čega ih je 260 imalo važeću tehničku dokumentaciju. Dodjelom ovih 250 dozvola, u Zagrebu ih je sada na snazi 1 460. S ovom dozvolom vozači postaju samostalni obrtnici ili poduzetnici koji svoje usluge mogu nuditi na tržištu bez ugovora s nekim od većih taksi-prijevoznika, ali mogu ostvariti i franšizu, pridržavaju li se pravila tvrtke", rekao je Župan.

Nakon što je taksistima koji su primili dozvole čestitao, gradonačelnik Bandić je pohvalio njihov trud te je naglasio da se cijene taksi-prijevoza ne mijenjaju, a da su Zagrepčani i turisti zadovoljni zagrebačkim taksistima. 

Gradske vijesti - 2017.