clanak False

Ulica Rudolfa Kolaka

11.03.2013.


Uz prigodnu svečanost, u nedjelju je, na križanju nove Oporovečke i Konjščinske otkrivena ploča s imenom poginulog hrvatskog branitelja Rudolfa Kolaka po kojemu je tako dobila ime ulica što se odvaja iz Avenije Gojka Šuška (južno od KBC Dubrava) u smjeru sjeveroistoka i izlazi na Dankovečku.

U društvu s gradonačelnikom Milanom Bandićem i predsjednikom Skupštine Davorom Bernardićem, a u nazočnosti brojnih građana, suboraca i obitelji, čast otkrivanja ploče s imenom bojnika Kolaka pripala je njegovoj majci Kati Kolak.

Osim Avenije Gojka Šuška, za koju smo se zajednički izborili da i dalje nosi to ime, sada imamo i ulicu s imenom još jednog hrvatskog heroja iz Domovinskog rata, bojnika Rudija Kolaka, naglasio je na svečanosti gradonačelnik Bandić, dodavši da jedinstvo iskovano u ratu moramo uvijek njegovati i odavati poštovanje svima koji su svoje živote ugradili u oltar domovine.

Kako se čulo, Rudolf Kolak borio se od 1990. na svih hrvatskim ratištima kao prvi hrvatski redarstvenik, a potom kao pripadnik Specijalne policije, legendarne 1. gardijske brigade Tigrovi, 8. lakojurišne brigade Vojne policije i 1. hrvatskog gardijskog zdruga. Za zasluge u Domovinskom ratu odlikovan je i najvišim vojnim odlikovanjima.

Nakon otkrivanja ploče, program je nastavljen u sportskoj dvorani Dubrava na finalnoj večeri 8. memorijalno-humanitarnog malonogometnog turnira.


Gradske vijesti - 2013.