clanak False

Tradicionalni novogodišnji prijem za novinare

U gradskoj palači Dverce gradonačelnik Milan Bandić priredio je tradicionalni prijem za novinare i urednike.
20.04.2017.
U gradskoj palači Dverce gradonačelnik Milan Bandić priredio je tradicionalni prijem za novinare i urednike iz redakcija koje prate rad Gradske uprave i Gradonačelnika.

Uz zahvalu novinarima na svemu dobrome što su napravili u okviru svoga rada i pozitivnim nastojanjima, gradonačelnik je napomenuo da su mediji iznimno važan segment funkcioniranja svakog demokratskog društva.

Zahvaljujući vašem profesionalizmu, upornosti, pa i kritičnosti, trudimo se biti otvoreniji, transparentniji i bolji u poslu kojim se bavimo, dodao je gradonačelnik upozorivši da odgovorne trebaju biti obje strane jer, kako je istaknuo, mediji sami po sebi ne mogu biti negativni, ali ako ih se zlorabi, mogu postati opasno oruđe usmjereno protiv čovjeka, njegova dostojanstva, ljudskih prava i sloboda.

Gradonačelnik Bandić dodatno je naglasio da je posljednjih godina premalo napravljeno da se zaustave negativni trendovi i da je biti novinar u Hrvatskoj sve teže i izazovnije te izrazio nadu da je vrijeme da se prekine taj začarani krug i da mediji naprave iskorak za opće dobro.

Predstavnike medija pozdravio je i predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić.

U ime novinara, gradonačelniku i njegovim suradnicima na suradnji je zahvalila predsjednica Hrvatskog društva novinara i publicista Katja Kušec.