clanak False

Pročitajte više o ovogodišnjem Tjednu mobilnosti / Pogledajte program događanja

19.04.2017.

Cilj ovogodišnjega tjedna mobilnosti, kao i svake godine dosad, jest poticanje mjera i aktivnosti za implementaciju i osiguranje održivosti prometa u okviru održivoga razvoja i mobilnosti svih građana, istaknula je na današnjem potpisivanju Povelje, pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Marinka Anđelić Bakula te dodala da su osobe s invaliditetom, djeca i osobe starije životne dobi koje imaju poteškoća s kretanjem u središtu pozornosti Tjedna.

Tako će se od 16. do 22. rujna održati niz aktivnosti gdje će se promovirati alternativni načini prijevoza važni za kvalitetniji način života građana, a na Jarunu i Bundeku odvijat će se aktivnosti vezane za sport i rekreaciju. Tehnički muzej bit će mjesto gdje će gradski uredi svakodnevno održavati okrugle stolove, na kojima će se raspravljati o važnim temama, koje će se u Gradu Zagrebu implementirati u sljedećim desetljećima. Kako se čulo na konferenciji, Tjedan mobilnosti završit će 22. rujna s Danom bez automobila – tradicionalnom vožnjom građana biciklima kroz središte grada pod nazivom Zagrebačka žbica.


Gradonačelnik Milan Bandić pozvao je sugrađane da se uključe u Tjedan mobilnosti kojemu je moto Putuj pametnije – živi kvalitetnije, te da koriste javni prijevoz, bicikle i pješače do željenih destinacija. Na kraju se zahvalio svima koji su sudjelovali i doprinijeli ovom projektu, koji nas je postavio i na značajno mjesto na europskoj karti mobilnosti.

Nakon konferencije, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Jadranka Veselić Bruvo predstavila je projekt Trailblazer, čiji je glavni cilj promicanje i poticanje postupaka izrade i provedbe Planova isporuke i opskrbe robom.

Prijedlog projekta prihvaćen je od strane EU-a, a njegovo provođenje službeno je započelo 1. srpnja 2010. U Zagrebu se 16. i 17. rujna održava, za projekt vrlo značajan, inicijalni sastanak, čime projekt iz faze planiranje prelazi u fazu realizacije, te će se na sastanku po prvi okupiti predstavnici svih partnera.

PROGRAM DOGAĐANJA