clanak False

Rashladna komora za Dječji dom sv Terezije od malog Isusa

Simboličnim puštanjem u rad nove rashladne komore u Dječjem domu sv Terezije od malog Isusa na zagrebačkom Vrhovcu, gradonačelnik Milan Bandić, u društvu sa štićenicima Doma, označio je dovršetak zahtjevnog projekta realiziranog zahvaljujući višemjesečnoj humanitarnoj akciji
17.03.2011.


Simboličnim puštanjem u rad nove rashladne komore u Dječjem domu sv Terezije od malog Isusa na zagrebačkom Vrhovcu, gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima i u društvu sa štićenicima Doma, označio je dovršetak zahtjevnog projekta realiziranog zahvaljujući višemjesečnoj humanitarnoj akciji. U kupnji uređaja vrijednog 50.000,00 kuna, donacijom od 10.000 kuna sudjelovao je i Grad Zagreb, a samu akciju prikupljanja sredstava – turnir u belotu - pokrenuo je i proveo Belot klub Velebit.

Sretan sam što je ovaj projekt ostvaren, istakao je gradonačelnik Bandić jer treba pomagati onima kojima je pomoć potrebna, a ovo korizmeno vrijeme neka nam svima bude poticaj da svaki dan učinimo nešto dobro. Zahvalivši inicijatorima ove humanitarne akcije, Braci Pillu i Željku Pervanu, zagrebački je gradonačelnik najavio svoj dolazak za Uskrs, kada će djecu iz Doma sv. Terezije od malog Isusa obradovati prigodnim poklonima.

Zahvalivši gradonačelniku i svima koji su pomogli u nabavci rashladne komore za čuvanje hrane, ravnateljica Doma, sestra Bernarda spomenula je i to da stara više nije udovoljavala tehničkim i sanitarnim uvjetima te da se, zbog dotrajalosti, često kvarila.

Kako se čulo, sestre Karmelićanke i stručno osoblje Doma, koji datira iz 1934., skrbe o 100 djece, od kojih je 20 mališana na trajnom smještaju, a 74 ih dolazi na poludnevni boravak – u dječji vrtić.


Gradske vijesti - 2011.