clanak False

Akcija "Prateći list" - zbrinjavanje ambalaže od sredstava za zaštitu bilja

Poljoprivredna gospodarstva koja se nalaze u sustavu PDV-a i koriste sredstva za zaštitu bilja dužna su na zakonom propisani način zbrinuti ambalažu tih sredstava i o tome imati dokaz u obliku pravilno ovjerenog obrasca "prateći list".
19.04.2017.
Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba i Udruga proizvođača i zastupnika sredstava za zaštitu bilja CROCPA, na području Grada Zagreba u suradnji s HPK-om, Javnom poljoprivrednom savjetodavnom službom organiziraju akciju pod nazivom „Prateći list“. Želja organizatora je osigurati sakupljanje, odvoz i zakonom propisano zbrinjavanje prazne ambalaže sredstava za zaštitu bilja, koja spada u kategoriju opasnog otpada.

Akcija će se održati od 27. lipnja do 18. srpnja 2011. na području cijele Hrvatske, a za posjednike prazne ambalaže s područja Grada Zagreba predviđene su sljedeće lokacije i vremenski termini prikupljanja na području Grada Zagreba:
 

13.7.2011.                                                 adresa lokacije         mjesto             vrijeme akcije

Veterinarska ambulanta    
u Belovaru

  Varaždinska    Belovar   14.00 – 15.00 sati

 
14.7.2011.

Gospodarsko dvorište PG
Stjepan Horvat
2. Struge 22 Zagreb 8.00 – 9.00 sati
DVD Odranski Obrež
(plato ispred)
Obreška cesta
119
Odranski
Obrež
9.30 – 10.30 sati

 

Akcijom „Prateći list“ osiguran je besplatan povrat ambalaže svim komercijalnim gospodarstvima, korisnicima proizvoda sljedećih tvrtki: AgroChem-Maks, Am Agro, Basf, Bayer, Chromos Agro, Dow AgroSciences, Florel, Herbos, Pinus Agro, Syngenta Agro – članovi Udruge CROCPA + Genera dd (stari naziv: Veterina Kalinovica koja je promijenila naziv; član projekta CROCPA EKO MODEL).

Apeliramo na poljoprivredne proizvođače da u cilju zaštite okoliša i pravilnog zbrinjavanja ambalaže drugih tvrtki, koje nisu dio projekta, obrate proizvođačima/uvoznicima tih proizvoda.

Za predanu ambalažu poljoprivrednici će dobiti potvrdu (ovjeren Prateći list), koja im je dokaz o pravilnom zbrinjavanju otpada potreban radi ostvarivanja prava na izravna plaćanja – državne poticaje za bilinogojstvo. Poljoprivredni proizvođači su dužni čuvati ovu potvrdu 5 godina i na zahtjev predočiti poljoprivrednom inspektoru. Ukoliko istu nemaju, gube pravo na državna poticajna sredstva po jedinici ha.

Na dan predaje ambalaže potrebno je ponijeti dokaz o osobnim podacima (OIB, MBS matični broj subjekta, MBO matični broj obrta, zelena iskaznica za OPG ili rješenje o upisu u Upisnik PG-a s MIBPG-om i sl.).

U planu je ponavljanje akcije i u jednom od jesenskih termina.

Kontakt osobe u Gradskom uredu za poljoprivredu i šumarstvo za provedbu ove akcije su Vlasta Ranogajec, dipl.ing., tel.: 01/6585-683, i Lukica Hajvaz,dipl.ing., tel.: 01/658-5684.

PREUZIMANJE LETKA s rasporedom sakupljanja ambalaže u lipnju/srpnju za područje cijele RH - OVDJE