clanak False

Akcija sakupljanja prazne ambalaže sredstava za zaštitu bilja u Gradu Zagrebu u 2013.

17.07.2013.

 

Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba i Udruga proizvođača i zastupnika sredstva za zaštitu bilja CROCPA u suradnji s Javnom poljoprivrednom savjetodavnom službom i ove godine organiziraju akciju sakupljanja ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja. Želja organizatora je osigurati sakupljanje, odvoz i zakonom propisano zbrinjavanje prazne ambalaže sredstava za zaštitu bilja, koja spada u kategoriju opasnog otpada.

 

Akcija za posjednike prazne ambalaže s područja Grada Zagreba provesti će se na sljedećim lokacijama i u sljedećim vremenskim terminima:

 

datum

lokacija

adresa lokacije

mjesto

vrijeme akcije

20.09.2013.

Veterinarska ambulanta u Belovaru

Varaždinska 55

Belovar

10.30-12.30 h

23.09.2013.

DVD Odranski Obrež (plato ispred)

Obreška cesta 119

Odranski Obrež

10.30-12.00 h

 

Ovom akcijom osiguran je besplatan povrat ambalaže svim komercijalnim gospodarstvima, korisnicima proizvoda sljedećih tvrtki: Am Agro, AgroChem Maks, Agroteks, Bayer CropScience, Basf, Chromos Agro, Dow AgroSciences, Florel, Herbos u stečaju, Pinus Agro, Syngenta Agro, Genera. Međutim, ukoliko koristite zaštitna sredstva drugih proizvođača/uvoznika, potrebno je obratiti se njima, kako bi vam osigurali povrat ambalaže. Na lokacijama se dakle neće prihvaćati ambalaža drugih proizvođača i distributera sredstava za zaštitu bilja.

 

Prilikom predaje prazne ambalaže tvrtki CIAK potrebno je imati pravilno ispunjen prateći list (Obrazac PL-Oo ) i Deklaraciju o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada (Obrazac DFKSO). Navedeni obrasci mogu se kupiti u „Narodnim novinama.

 

Ovjeren Prateći list poljoprivrednicima služi kao dokaz o pravilnom zbrinjavanju otpada potreban radi ostvarivanja prava na izravna plaćanja – državne poticaje za bilinogojstvo. Poljoprivredni proizvođači dužni su čuvati ovu potvrdu 5 godina i na zahtjev predočiti poljoprivrednom inspektoru.

 

Više informacija o ovoj Akciji možete saznati na stranici www.crocpa.hr

 


 

 Fotografije s akcije sakupljanja prazne ambalaže sredstava za zaštitu bilja u Gradu Zagrebu u 2012.: