clanak False

Zagrebački životinjski kutak

24.07.2013.

 

 

U središtu grada, u Vlaškoj ulici, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je Zagrebački životinjski kutak – Informativni centar o životinjama, osmišljen suradnjom Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba i Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba te Info centra Saveza udruga za zaštitu životinja grada Zagreba. 

Životinjski kutak je zamišljen kao veselo i humano mjesto s ciljem jačanja svijesti o savjesnom ponašanju i brizi za životinje. Građani će moći dobiti odgovore na pitanja, od toga kako udomiti kućnog ljubimca, pronaći izgubljenog kućnog ljubimca, informirati se o radu udruga za zaštitu životinja, prijaviti uočene nepravilnosti u postupanju sa životinjama i još mnogo toga. 

Ravnateljica Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba Davorka Maljković, zahvalila je gradonačelniku na podršci, te pozvala sve udruge i pojedince da dođu u Životinjski kutak razgovarati o svim problemima i pitanjima vezanim uz životinje.
Voditeljica Saveza udruga za zaštitu životinja grada Zagreba Jadranka Dragović objasnila je kako je u zadnjih osam godina koliko postoji, Savez primio čak 33 000 poziva građana, što je dokaz da su ovakvi projekti i više nego potrebni, te naglasila da cilj Centra nije samo informiranje, već i razvoj odgovornog vlasništva.
 
Zagreb je europska metropola i po zaštiti domaćih životinja i po zaštiti kućnih ljubimaca, rekao je gradonačelnik, dodavši da će izgradnja groblja za kućne ljubimce iduće godine biti točka na i naše odgovornosti prema životinjama.


Gradske vijesti - 2013.