clanak False

Kampanja protiv zlostavljanja životinja - Biraj svoje bitke!

27.02.2014.

 

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba, udruga Prijatelji životinja, Gradski ured za poljoprivredu i Info centar SUZA osmislili su kampanju protiv zlostavljanja životinja - Biraj svoje bitke!

Najpoznatiji hrvatski borci – Mirko Filipović, Mladen Brestovac, Igor Jurković i Mladen Kujundžić pridružili su se kampanji te su snimani sa psima koji su spašeni od različitih oblika zlostavljanja i trenutno su smješteni u gradskom skloništu.

Kampanja će se realizirati  jumbo plakatima na području Zagreba ali i po cijeloj Hrvatskoj. Želja svih uključenih je da se prepozna važnost spriječavanja zlostavljanja životinja, a sportaši koji u svojim borbama moraju biti agresivni, u privatnom životu su odgovorni vlasnici kućnih ljubimaca koji bilo kakvo loše postupanje prema životinjama smatraju neprihvatljivim.

Kontinuiranim akcijama kojima je svrha educirati građane o humanom i odgovornom postupanju prema životinjama, povećava se broj udomljavanja napuštenih kućnih ljubimaca ali i broj poziva građana koji upozoravaju na neprimjereno držanje životinja.