clanak False

Obilazak gradilišta dionice pruge Dugo Selo - Borongaj

Radove na dionici Borongaj – Dugo Selo obišli su gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Uprave HŽ Infrastruktura Darko Peričić sa suradnicima.
18.03.2014.

 

Radove na kapitalnome remontu 16 km duge dionice Zagreb Borongaj – Dugo Selo, što su započeti krajem rujna 2013., obišli su danas gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predsjednik Uprave HŽ Infrastruktura Darko Peričić u pratnji svojih suradnika i predstavnika medija.


Na gradilištu što će do ovog ljeta biti završeno, okupljeni su imali priliku pogledati radove u završnoj trećoj fazi na dionici Čulinec – Zagreb Borongaj. Nakon remonta, vlakovi će, kako se čulo, moći voziti i do 140 km/h.


S ciljem razvoja, modernizacije i proširivanja zagrebačkog prstena, u tijeku je izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju pruge Zaprešić – Zabok, izgradnja nove pruge Podsused – Samobor te rekonstrukcija i izgradnja drugog kolosijeka na dionici Hrvatski Leskovac – Karlovac. Cilj nam je brzim prugama povezati sve gradove u krugu 100 km od Zagreba, istaknuo je predsjednik Uprave HŽ-a Peričić. Posebno je zahvalio Gradu Zagrebu na suradnji, prije svega komunalnim poduzećima i ZET-u što putnike prevozi posebnim autobusnim linijama.


Ovo je partnerski projekt HŽ-a i lokalne vlasti, a Grad će, istaknuo je gradonačelnik, učiniti sve da u ovim okolnostima građani trpe što je manje moguće. Posebno je pozdravio sve kapitalne projekte i ulaganje u infrastrukturu Hrvatskih željeznica te je rekao da se nada da će rezultirati konačnim rješenjem pruge u centru Grada, od Zaprešičkih vrata do Sesvetskog Kraljevca. Najavio je i osnivanje posebnog tijela od predstavnika gradske vlasti, fakulteta i HŽ-a, što će trajno odrediti ne samo prigradski promet nego i željeznicu u središtu grada. Time ćemo podići standard putničkog prijevoza i u prigradskom prometa, a dobit ćemo na sigurnosti brzini i točnosti u prometu, naglasio je.


Gradske vijesti - 2014.