clanak False

Prvi Dnevni boravak za beskućnike

Dnevni boravak za beskućnike u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji simbolično je, u ulici Huga Badalića, otvoren u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića.
01.04.2014.


Dnevni boravak za beskućnike u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji u Ulici Huga Badalića, otvoren je danas u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića. 

Dnevnik boravak se nalazi u prostorijama udruge RCCG Dom nade na 70-ak m², a osmišljen je kao prihvatilište dnevnog tipa za beskućnike i socijalno najugroženije, u kojem će oni moći obaviti osnovnu higijenu, oprati rublje, poslužiti se Internetom te skuhati jednostavan obrok. 

Kako se moglo čuti od samih korisnika, još im je važnije družiti se te sudjelovati u radionicama pod stručnim vodstvom, sve kako bi lakše pronašli zaposlenje te izdržali svakodnevne životne nedaće. 

Podupirem ideju da netko svoje slobodno vrijeme stavlja na raspolaganje udruzi za beskućnike, da onima, koji su zbog različitih životnih problema na trenutak pokleknuli, pomognemo zajedno. Grad Zagreb će svakako poduprijeti rad ovog Dnevnog boravka preko Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, istaknuo je gradonačelnik Bandić te je dodao da je ovo mlada udruga koja je tek počela s radom i koja dosad nije imala financijsku niti koju drugu pomoć Grada. Njihov prvi poziv bio mu je alarm, stoga im je i ponudio partnerski odnos i svoje članstvu u Udruzi. 

Koordinator Dnevnog boravka Danijel Vuga naglasio je kako broj građana Zagreba bez krova nažalost raste i da im je neophodna ovakva vrsta pomoći kao produžena ruka prihvatilišta i prenoćišta, čija je temeljna zadaća resocijalizacije korisnika. 

Prostorije na zagrebačkoj Trešnjevci moći će dnevno primiti 10 do 15 beskućnika kojima će svakog ponedjeljka, srijede i petka, kada je dnevni boravak otvoren, biti na raspolaganju psiholog, teolog i socijalni radnik u pružanju psihosocijalne i duhovno-moralne podrške te nekoliko volontera koji će im pomoći u traženju posla, slanju zamolbi za posao i slično. Mjesečna članarina za korištenje boravka iznosi simboličnih 10 kuna. 

Udruga RCCG Dom nade se financira donacijama raznih tvrtki, a na potpori im je zahvalio koordinator Vuga. Zahvalio je i susjedima od kojih su neki volonteri u dnevnome boravku. Troškove najma prostora i režije plaća Redeemed Christian Church of God, Crkva iz Nigerije, čiji se inicijali i nalaze u nazivu Udruge.


Gradske vijesti - 2014.