clanak False

Gradonačelnik najavio sezonu radova u gradskim vrtovima

Sadnjom povrća u Gradskom vrtu na Savici gradonačelnik Bandić simbolično je najavio sezonu proljetnih radova u vrtovima u sklopu Projekta.
05.04.2014.


Sadnjom sezonskog povrća na gradskoj parceli u Gradskom vrtu na Savici gradonačelnik Milan Bandić simbolično je najavio sezonu proljetnih radova u svim zagrebačkim vrtovima u sklopu projekta Gradski vrtovi. Bila je to prigoda i za najavu najnovijeg, sedmoga gradskog vrta, ovaj put u Stenjevcu, za kojega je nedavno završen javni poziv: 

U Stenjevcu je pripremljeno 380 parcela čime smo za naše sugrađane osigurali ukupno 1066 vrtnih parcela i dali im priliku da borave u prirodi, druže se, ali i uzgajaju hranu za osobne potrebe - rekao je gradonačelnik Bandić, otkrivši da je u tijeku proširenje i uređenje postojećeg vrta na Borovju, na kojem se planira još 500 novih parcela. Ovih dana uređuju se i opremaju i tri manja vrta i to na području Sloboštine, Sesveta i u Prečkom, s daljnjih 150 parcela. 

Na ovoj parceli na Savici, moje kolege i ja zasadili smo 15-ak kultura, krumpir, mrkvu, raštiku, paradajz, luk, patliđane, lubenice,… i bit će to prava rapsodija boja, povrća i cvijeća, a osim toga nema ništa ljepše od toga kad ubirete plodove onoga što ste sami zasadili, napomenuo je gradonačelnik. Sastajat ćemo se ovdje svaka tri tjedna da popijemo kavu, družimo se i uživamo u napretku našeg povrća. 

Također, gradonačelnik je najavio i konferenciju za novinare koja će se održati u srijedu, 9. travnja, u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu, a na kojoj će se predstaviti nastavak povezanog projekta Urbani vrtovi Zagreba. Riječ je o zajedničkom projektu Grada Zagreba, 24 sata i Radija Kaj. koji se provodi uz pomoć sponzora koji uređuju i opremaju zajedničke dijelove u Gradskim vrtovima, namijenjene druženju u kojem se spaja ugodno i korisno.


Gradske vijesti - 2014.