clanak False

19. redovna skupština Udruge poslodavaca u zdravstvu

Gradonačelnik Milan Bandić prisustvovao je godišnjoj, 19. po redu, skupštini Udruge poslodavaca u zdravstvu održanoj u Zavodu za hitnu medicinu Grada Zagreba.



16.04.2014.

 

 

Test za našu društvenu pravdu, demokraciju i zdravstvenu ravnopravnost nije u tome da poboljšamo status i zdravlje bogatih, nego da učinimo puno više za siromašne, nemoćne i bolesne, citirao je Andriju Štampara danas gradonačelnik Milan Bandić na godišnjoj, 19. po redu, skupštini Udruge poslodavaca u zdravstvu održanoj u Zavodu za hitnu medicinu Grada Zagreba.


Kako je rekao gradonačelnik, te su Štamparove riječi, iako izrečene davne 1948., izuzetno aktualne i danas, u ovim kaotičnim i štrajkačkim vremenima. Puno dobrih i ljekovitih recepata za važne točke dnevnog reda, kao što su uvjeti poslovanja zdravstvenih ustanova u 2014. i Nacionalni plan razvoja bolnica, okupljenima je zaželio gradonačelnik, dodavši da je Grad Zagreb najveći zdravstveni centar u zemlji i kao takav, zainteresiran za najbolja moguća rješenja, koja će omogućiti funkcioniranje temeljne premise čovjekova zdravlja – Bolje spriječiti nego liječiti.


Ravnatelj Udruge poslodavaca u zdravstvu Mile Klepo naglasio je da je cilj Udruge pomoći u spremanju zdravstvenog sustava te će stoga poseban naglasak tijekom Skupštine biti na aktualni tzv. Masterplan bolnica. Drago nam je da je gradonačelnik prisutan, kao domaćin našeg skupa, jer su sve zagrebačke ustanove vrlo aktivne u Udruzi i promicanju interesa zdravlja, dodao je ravnatelj Klepo.


Sudionike Skupštine pozdravili su, uz gradonačelnika, i potpredsjednik Udruge Vlado Jukić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba Dubravko Huljev, izaslanica župana Zagrebačke županije Kristina Čuljak, predsjednik Ljekarničke komore Mate Portolan te izaslanica ministra Miranda Mrsić Lidija Hrastić – Novak.


Gradske vijesti - 2014.