clanak False

Gradonačelnik Bandić otvorio tradicionalnu manifestaciju Green City Project

U povodu Dana planeta Zemlje, gradonačelnik Milan Bandić, kao pokrovitelj, otvorio je tradicionalnu manifestaciju Green City Project.

19.04.2014.

U povodu Dana planeta Zemlje, što se obilježava 22. travnja, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, kao pokrovitelj, otvorio je tradicionalnu manifestaciju Green City Project na Cvjetnome trgu.


Uz zahvalu Marku Lasiću na iniciranju ovog projekta, zagrebački gradonačelnik zahvalio je i svim sudionicima Green City-a, čestitavši okupljenima Uskrs i dodavši da: Ovakvim manifestacijama bildamo ekološku svijest Zagrepčana, čuvamo okoliš i štitimo prirodu.


Brojni Zagrepčani imali su priliku sudjelovati u programu na Cvjetnome trgu: pripremi zdravih obroka, edukaciji za osnovnoškolce, radionici izrade nakita od recikliranih materijala te radionici razvrstavanja otpada, ekopredavanju i kvizu, s bogatim glazbeno-scenskim programom. Kako se čulo, i ove godine, u sklopu Green City-a, zbiva se tradicionalna akcija prikupljanja starog papira Zeleni korak, u čemu sudjeluju osnovne škole iz cijele Hrvatske.


Podsjetimo, cilj Green City Projecta je očuvanje prirode i obilježavanje Dana planeta Zemlje, Dana zaštite prirode i Dana očuvanja okoliša na jedinstven i kreativan način. Projekt kontinuirano traje nekoliko mjeseci unutar četiri glavne manifestacije, s nizom popratnih ekoloških akcija i inicijativa. Partneri projekta, uz Grad Zagreb i Turističku zajednicu Grada Zagreba, su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.


Gradske vijesti - 2014.