clanak False

Obilazak Psihijatrijske bolnice sv. Ivan

Novoizgrađene objekte Psihijatrijske bolnice Sv. Ivan u Jankomiru obišli su predsjednik Josipović i gradonačelnik Bandić u društvu ravnatelja Mihanovića.

22.04.2014.

Novoizgrađene objekte Psihijatrijske bolnice Sv. Ivan u Jankomiru obišli su danas predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u društvu ravnatelja bolnice Mate Mihanovića. 

U izjavi za medije prije obilaska novoizgrađenih odjela gradonačelnik Bandić izrazio je zadovoljstvo stvaranjem boljeg standarda za pacijente ali i medicinsko osoblje, te naglasio kako se u zadnjih godinu dana uložilo nešto manje od 80 milijuna kuna u novoizgrađene objekte. Ovim proširenim kapacitetima bit će zadovoljni i djelatnici i pacijenti, ovo je za njihov boljitak, ali i za boljitak Grada i Države, rekao je gradonačelnik.
Osim čestitke Gradu Zagrebu i Bolnici na uloženom trudu, predsjednik Josipović zaželio je pacijentima što skoriji povratak u njihove domove i brzu reintegraciju u društvo.

 


VIŠE o novoizgrađenim objektima 

U Bolnici su u 2013. izgrađena dva nova objekta i to bolnički i skladišno uredski objekt koji su počeli s radom početkom 2014. U visokom stupnju izgradnje je i zamjenski objekt Odjela VI.
Novi bolnički objekt ima prizemlje i kat bruto površine 4224m2, a u njemu su smještena dva bolnička odjela ukupnog kapaciteta 67 kreveta i dvije dnevne bolnice s ukupno 65 mjesta.
Nova skladišno uredska građevina je objekt kojim ima podrum, prizemlje i kat te bruto površinu 1960m2. u podrumu je smještena garaža, sprinkler bazen i prostor za vrtnu mehanizaciju. U prizemlju su četiri rashladne komore za živežne namirnice i skladišta za tehnički i uredski materijal.
Bolnički objekt Odjel VI u fazi je završetka izgradnje, ima prizemlje i tri kata. ukupna bruto površina objekta je 6165m2. U konačnici u će u zgradi Odjela VI biti smještene sljedeće organizacijske jedinice: hitan prijam bolesnika, četiri akutna odjela, medicinsko biokemijski laboratorij, neurološka specijalističko-konzilijarna djelatnost s neurofiziološkom i ultrazvučnom dijagnostikom, internistička ambulanta, bolnička ljekarna i stručna knjižnica.


Gradske vijesti - 2014.