clanak False

Gradonačelnik otvorio tradicionalnu manifestaciju Dani cvijeća

Gradonačelnik Bandić otvorio je na Tomislavcu jubilarnu, desetu po redu manifestaciju Dani cvijeća, koja se održava od 7. travnja do 10. svibnja.



23.04.2014.

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je danas na Tomislavcu jubilarnu, desetu po redu manifestaciju Dani cvijeća, koja se na šest lokacija u gradu održava od 7. travnja do 10. svibnja.


Naglasivši da mu je izuzetno drago vidjeti ovoliki broj cvjećara, gradonačelnik Bandić istaknuo je da se nada da će iduće godine manifestacija trajati 63 dana, a svake sljedeće godine još duže.


Tradicionalnu prigodnu prodaju cvijeća organizira Udruga cvjećara grada Zagreba i Zagrebačke županije u suradnji sa Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo i Upravnim odjelom za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije.


Kako se čulo, cilj manifestacije je promocija proizvoda zagrebačkih cvjećara (Udruge cvjećara Ljubičica, Zagrebačko cvijeće i Maćuhica) i Udruge Zagrebački pušlek, kao i omogućiti Zagrepčanima bogat izbor cvijeća i sadnog materijala te stručne savjete iz područja cvjećarstva. Građani cvijeće mogu kupiti na ukupno 30 štandova – na Trgu kralja Tomislava gdje se nalazi 25 štandova, te na okretištu tramvaja Črnomerec, Savskom mostu, ispred Avenue Malla, na Sveticama, i na okretištu tramvaja Dubec gdje se nalazi po jedan štand.


Uz gradonačelnika, okupljene je pozdravila izaslanica župana Zagrebačke županije Gordana Županac, predsjednica Udruge Zagrebački pušlek Ivanka Kravarščan te predstavnik cvjećara Stjepan Tomurad.


Gradske vijesti - 2014.