clanak False

Proglašenje najljepše poštanske marke za 2013. i prezentacija obnove željezničkog mosta Sava

U nazočnosti zagrebačkog gradonačelnika, željeznički most Sava - Zeleni most izabran je kao najljepši motiv na poštanskoj marki u 2013. godini.
24.04.2014.

 

U nazočnosti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, željeznički most Sava izabran kao najljepši motiv na poštanskoj marki u 2013., a na prigodnoj svečanosti, ujedno je prezentirana i obnova tog Zelenog mosta.

 

Naglasivši koliko mu je drago vidjeti da Hrvatske željeznice i nadležno ministarstvo ulažu u obnovu jednog od zaštitnih simbola grada, posebice u ovim kriznim vremenima, gradonačelnik Bandić najavio je da će s tom praksom nastaviti i Grad Zagreb, obnavljajući svake iduće godine po jedan od zagrebačkih mostova. Obnova je nužna jer mostovi spajaju ljude, a biti će još ljepši kad ih nakon obnove i iluminiramo, dodao je gradonačelnik.


Most je izgrađen 1939. godine i zaštićeni je spomenik kulturne i tehničke baštine, rekao je Nikola Ljuban, član Uprave HŽ Infrastrukture, dodavši da su radovi na obnovi započeli u ožujku 2013. i trajat će do konca tekuće godine, uz kontinuirani protok željezničkog prometa. Okupljene je pozdravio i izvršni direktor divizije Hrvatska pošta Josip Udiljak, a kako se moglo čuti, natječaj za najljepšu poštansku marku HP organizira 17. godinu za redom. Pobjednička markica, dizajn Ivone Đokić Đurić, dio je bloka Mostovi i vijadukti, a sastoji se od motiva Zelenog mosta i starog mosta u Tounju, najstarijeg hrvatskog mosta.


Gradske vijesti - 2014.