clanak False

Gradonačelnik primio predsjednika "Evropskog pokreta" u BiH

Evropski pokret u BiH dodijelio priznanja Zagrebu i Gradonačelniku za Najtolerantniji Grad – Lokalnu zajednicu regiona 2014. i Naj-europljanin regiona 2014.
19.05.2014.

U sklopu obilježavanja i dodjele priznanja Evropskog pokreta u BiH u povodu Dana Europe, gradonačelnik Milan Bandić primio je predsjednika Evropskog pokreta u BiH Predraga Praštala.
 
Predsjednik Evropskog pokreta informirao je domaćina o datumu uručenja priznanja Gradu Zagrebu i gradonačelniku Milanu Bandiću za Najtolerantniji Grad – Lokalnu zajednicu regiona 2014., odnosno Naj-europljanin regiona 2014., koji će se održati 23. svibnja u hotelu Europa u Sarajevu.
 
Gradonačelnik Milan Bandić je oslobođen svih vrsta predrasuda prema drugačijem, poštuje kulturu, tradiciju i bogatstvo religija, a Grad Zagreb je pod njegovim djelovanjem postao sinonim tolerancije i otvorenosti, koji je utočište svim svojim građanima, posjetiocima i turistima, rekao je predsjednik Evropskog pokreta Praštalo, dodavši kako su gradonačelniku, kao nastavak suradnje predložili stvaranje unije europskih gradova jugoistočne Europe, u kojoj bi uz Zagreb, između ostalih bili Ljubljana, Podgorica i Subotica. 

Nevladina organizacija Evropski pokret od 2005. obilježava Dan Evrope u BiH, a od 2007. dodjeljuje priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima, odnosno od 2012. gradovima, koji su svojim radom obilježili i dali doprinos procesu EU integracija Bosne i Hercegovine.


Gradske vijesti - 2014.