clanak False

Konferencija za novinare - 49. međunarodna vrtna izložba Floraart

21.05.2014.

Hina, www.zagreb.hr - Na 49. Međunarodnoj vrtnoj izložbi Floraart, koja će se održati na Bundeku od 28. svibnja do 1. lipnja, predstavit će se 137 hrvatskih i 11 stranih izlagača iz sedam zemalja, a ulaz na izložbu bit će besplatan, najavljeno je na konferenciji za novinare na Bundeku, što ju je sazvao Organizacijski odbor manifestacije kojom predsjedava gradonačelnik Milan Bandić. 

Na više od 30 hektara otvorenog prostora i tri tisuće četvornih metara zatvorenog prostora posjetitelji će moći razgledati izložbe ukrasnog bilja, rezanog cvijeća, opreme za uređenje vrtova i dječjih igrališta, raznog cvjećarskog pribora i alata, sredstava za prihranjivanje i zaštitu bilja, sjemenja, umjetnog cvijeća, ukrasne keramike...
Uz hrvatske, predstavit će se izlagači iz Francuske, Slovenije, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke i SAD-a. 

Tijekom održavanja vrtne izložbe svakodnevno će se održavati zabavni program, organizirana je i prigodna prodaja, a posjetitelji, posebno djeca, moći će vidjeti seosko dvorište sa životinjama. 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić podsjetio je da se Floraart od 2006. održava na Bundeku, koji je postao dnevnim boravkom Zagrepčana, te je predložio da se uz stazu posade ruže-penjačice. Bilo bi dobro da ljudi kad šeću, rolaju i voze bicikl od proljeća do jeseni svakih 20 do 30 metara imaju te mirisne penjačice, rekao je Bandić. 

Direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld izvijestila da se na natječaj u ukupno 12 kategorija uređenja Zagreba javilo stotinjak sugrađana, a najviše njih, više od 20, natječe se u kategoriji najljepše okućnice obiteljske kuće.
Pobjednici će biti nagrađeni 30. svibnja, a Bandić je najavio da će se uz produžetak roka natječaja dizati i visina nagrade.


Gradske vijesti - 2014.