clanak False

Prvi susret poljoprivrednih proizvođača Grada Zagreba i zagrebačkih šefova kuhinja

29.05.2014.

Susret u Hiltonu

 

U subotu 25.5.2014. u hotelu „Double Tree-Hilton“ u dvorani Mimoza u Vukovarskoj ulici od 14 do16 sati održan je prvi susret poljoprivrednih proizvođača Grada Zagreba i zagrebačkih šefova kuhinja.

Cilj ove promotivne aktivnosti bio je kuharima predstaviti brojne poljoprivredne proizvode koji se proizvode u neposrednoj blizini Zagreba i trebali bi kroz gastro ponudu postati dijelom jelovnika zagrebačkih hotela i restorana. Promocijom se željela pružiti prilika kuharima da prezentiraju potrebe svojih kuhinja za lokalnim proizvodima koje ne mogu naći na zagrebačkom tržištu jer ih proizvođači ne proizvode.

Tridesetak poljoprivrednih proizvođača predstavilo je svoje svježe povrće i trešnje, borovnice, začinsko bilje, robnu marku „Zagrebački pušlek“, robnu marku „Zagrebački friški kravlji sir ZG sirek“, različite tipove kozjih sireva s ekološkom oznakom, različite ekološke proizvode primjerice voće, povrće, meso, brašno, mesne prerađevine od turopoljske svinje, voćne sokove od jabuke, borovnice i kupine, prerađevine od voća i povrća, med i medne proizvode, konopljino ulje, vino i likere. Neka od prisutnih gospodarstava predstavila su i turističke ponude na svojim gospodarstvima.

Kuhari hotela „HIlton“ na čelu sa šefom kuhinje zagrebačke su poljoprivredne proizvode svojim umijećem pretvorili u atraktivnu ugostiteljsku ponudu.

Prisutni kuhari pozvali su poljoprivrednike na zajedničku suradnju, te sa zanimanjem su pregledali prezentirane proizvode. Vrijeme degustacije iskorišteno je i za prve poslovne dogovore.

Susret ove dvije poslovne grupacije trebao bi postati tradicionalan, kako bi se ostvarilo stalno proklamirano povezivanje naše poljoprivredne proizvodnje i zagrebačke turističke ponude.

Ponuda zagrebačkih hotela i restorana trebala bi plasmanom domaćih, lokalno proizvedenih, svježih proizvoda dobiti novu kvalitetu, kako bi se gostima koji posjećuju Zagreb prikazala zagrebačka tradicija i kultura na stolu.

Ovdje pogledajte prezentaciju o zagrebačkim poljoprivrednim proizvođačima - PREZENTACIJA.