clanak False

Gradonačelnik ispratio zagrebačke klince na ljetovanje

Stotinjak djece otputovalo je na besplatno sedmodnevno ljetovanje u odmaralište Stoimena u Crikvenici, a mališane je na put ispratio gradonačelnik Milan Bandić.
10.07.2014.

 

 

Stotinjak djece otputovalo je danas na besplatno sedmodnevno ljetovanje u odmaralište Stoimena u Crikvenici, a mališane je na put ispratio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu Romane Galić, pomoćnice pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.


Ovo je 18. godina u kontinuitetu da Grad organizira ovakva ljetovanja, a mi djecu ispraćamo na put već 15. godinu, naglasio je gradonačelnik Bandić koji se s mališanima i našalio, rekavši im da se put otkazuje zbog kiše. Oni su, pak, jednoglasno uzviknuli Hoćemo na more!, pokazavši da je ljetovanje s prijateljima puno važnije od vremenskih prilika.


Grad Zagreb i ove godine organizira ljetovanje za vrijeme trajanja ljetnih školskih praznika za ukupno gotovo 2300 djece naših sugrađana koji su korisnici nekog od oblika pomoći Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Centra za socijalnu skrb Zagreb. Ljetovanje je u potpunosti besplatno te obuhvaća punu pansionsku uslugu s tri glavna i jednim međuobrokom, cjelodnevni stručni pedagoški rad i nadzor stručnih suradnika kao i cjelodnevnu zdravstvenu skrb, a uključuje i odgojne, obrazovne, kulturne programe te mnoštvo zabavnih i sportsko-rekreacijskih sadržaja.


Gradske vijesti - 2014.