clanak False

Sporazum Grada i Pravne klinike

Potpisivanjem Sporazuma o suradnji između Grada Zagreba i Pravne klinike Pravnoga fakulteta nastavlja se suradnja na poboljšanju pravne zaštite građana.
14.07.2014.


Današnjim potpisivanjem Sporazuma o suradnji između Grada Zagreba i Pravne klinike Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu nastavlja se suradnja na projektu poboljšanja standarda pravne zaštite građana.
 
Sporazumom su utvrđeni okviri suradnje i uređenja međusobnih prava i obveza Pravne klinike i Grada. Klinika u okviru svoga djelovanja pruža besplatnu pravnu pomoć ugroženim socijalnim skupinama i pojedincima koji zbog nepoznavanja pravnih propisa i složenosti pravnog sustava imaju poteškoća u ostvarivanju svojih zakonskih prava. Također, u suradnji s Gradom, preuzimat će predmete pravnoga informiranja i savjetovanja građana, a što ih upute nadležne gradske službe te će pružati Gradu druge usluge iz područja njegova rada i djelovanja. 

S druge pak strane, Grad se obvezao Pravnoj klinici ustupiti prostor od 195 m² u Žerjavićevoj ulici 6, jer im sadašnji prostorni uvjeti, unatoč potpori i sredstvima Pravnoga fakulteta, nisu više dostatni. Dajem priznanje svima koji su u proteklom razdoblju u Pravnoj klinici radili pro bono i zato će vas Grad i dalje adekvatno pratiti, rekao je gradonačelnik te svima zaželio što više socijalne pravde i solidarnosti, 

Potpisnici Sporazuma, gradonačelnik Milan Bandić i dekan Pravnog fakulteta Hrvoje Sikirić složili su se da je ovo važan korak u zajedničkoj suradnji kojim bi se trebao osigurati još bolji pravni sustava te da i nadalje treba poticati izvrsnost u nastavnome procesu, s obzirom na povećanje broja predmeta na oko 2 200 u prošloj godini, što ih obrađuje preko 120 osoba, studenata, akademskih mentora, vanjskih suradnika.


Gradske vijesti - 2014.