clanak False

Branko Lustig i Nataša Popović kod gradonačelnika

Gradonačelnik Bandić primio je počasnog predsjednika i direktoricu JFF-a, Branka Lustiga i Natašu Popović.
21.07.2014.


Hrvatskog producenta i glumca Branka Lustiga te direktoricu Festivala židovskog filma Natašu Popović primio je danas gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.
 
Tijekom susreta u Gradskoj upravi prisutni su pogledali projekcije dva promo filma koje su gosti poklonili Gradu Zagrebu: O Festivalu židovskog filma te film Da se ne zaboravi

Nakon projekcije filmova novinarima se obratio autor kratkih dokumentarnih filmova Branko Lustig koji je ukratko opisao o čemu filmovi govore. Da se ne zaboravi je dvadesetominutni film o posjetu studenata Zagrebačkog sveučilišta i gradonačelnika Milana Bandića Maršu živih u Auschwitzu u travnju ove godine. To je film koji opisuje trenutke koje smo proživjeli u Auschwitzu, a u filmu se vidi i zastava Grada Zagreba i Hrvatske koja se po prvi puta mogla vidjeti u Auschwitzu u povodu jednog takvog čina, rekao je Branko Lustig.

Drugi film je film o toleranciji, što je tolerancija i što ona znači za nas u Hrvatskoj. Taj je pak film na neki način suma svega onoga što smo radili tijekom zadnjih osam godina otkada Festival traje, naglasio je Lustig. 

Nataša Popović je naglasila kako će javnost film O Festivalu židovskog filma moći vidjeti već u rujnu kada će biti prikazan kao promocijski film Festivala dok će Da se ne zaboravi, ako ne prije, biti prikazan na Festivalu židovskog filma, koji je planiran u travnju 2015.


Gradske vijesti - 2014.