clanak False

Članovi Šahovskog kluba Zagreb kod gradonačelnika

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je članove šahovskog kluba Zagreb koje je predvodio predsjednik Kluba Josip Leko.
23.07.2014.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je u Gradskoj upravi primio članove šahovskog kluba Zagreb koje je predvodio predsjednik Kluba Josip Leko, ujedno i predsjednik Hrvatskog šahovskog saveza.
Povod prijemu su izvrsni rezultati u proteklome razdoblju, u kome je Šahovski klub Zagreb osvojio Finale Kupa Hrvatske petu godinu zaredom.

Uz zahvalu na trudu i rezultatima koje postižu kao tim, gradonačelnik Bandić se posebno obratio prisutnim velemajstorima Mladenu Palcu i Zdenku Kožulu. Hvala vam što pronosite slavu zagrebačkoga i hrvatskog šaha. Molim vas da svakako odgajate i naše mlađe sugrađane da krenu vašim stopama, rekao im je gradonačelnik. 

Na prijemu je bilo riječi i o predstojećem prvenstvu Hrvatske u šahu što će se početkom listopada održati u Bolu na Braču. Prema riječima Josipa Leke i Nenada Škare, predsjednika Zagrebačkoga šahovskog saveza, turnir, što se u svijetu šaha smatra ekvivalentom lige petice u nogometu, će trajati 11 dana, a okupit će oko 40 velemajstora u deset hrvatskih ekipa. Očekuje se i dolazak dvojice stranih vrhunskih velemajstora. 

Važno je da Turnir ide dalje, sport ne smijemo iznevjeriti, a sportska se izvrsnost mora financirati, rekao im je gradonačelnik i obećao financijsku pomoć Grada u skladu s kriznim i recesijskim vremenima. 

Gosti su još jednom zahvalili Gradu i gradonačelniku na pomoći koju dobivaju te su izrazili nadu da će i na šahovskoj olimpijadi u Norveškoj, u kolovozu postići zavidne rezultate.


Gradske vijesti - 2014.