clanak False

Elektronička parkirna karta

Od danas se parking u Zagrebu može platiti i putem elektroničke parkirne karte na kioscima Tiska.
31.07.2014.


 www.zagreb.hr/ Hina - Elektronička parkirna karta, nova usluga podružnice Zagrebačkog holdinga – Zagrebparking, predstavljena je danas na Kennedyevom trgu u nazočnosti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića. 

Zagrebački gradonačelnik danas je prvi kupio elektroničku parkirnu kartu na kiosku Tiska na Kennedyjevom trgu i najavio da će se nove karte odsad moći kupiti na više od 200 mjesta u Zagrebu.
"Među prvima na ovim prostorima uveli smo SMS plaćanje parkiranja, a pored toga i parkirnih automata, od danas na 200 mjesta u Tisku se mogu kupiti elektroničke parkirne karte. Kad završimo pregovore bit će i na kiosku iNovina", najavio je gradonačelnik Bandić i pozvao sugrađane da koriste sva tri načina plaćanja parkiranja u sve tri zone. 

Direktorica Zagrebparkinga Ana Preost objasnila je da osoba na kiosku treba reći registarsku oznaku svog automobila, a kad dobije račun, treba ga sačuvati samo u slučaju reklamacije. Rekla je da su u realizaciju projekta krenuli kako bi i stranci koji dolaze u Hrvatsku, a nemaju domaću mobilnu mrežu mogli lakše kupiti kartu.


Gradske vijesti - 2014.