clanak False

Predstavnici Zajednice protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata kod gradonačelnika

Gradonačelnik Milan Bandić primio je predstavnike Zajednice protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata koje je predvodio predsjednik Mato Jurić.
20.08.2014.


Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je  predstavnike Zajednice protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata koje je predvodio predsjednik Mato Jurić. 

Uz zahvalu na dosadašnjem razumijevanju i senzibilitetu, gosti su gradonačelnika pozvali da uveliča njihovu jesensku izbornu Skupštinu, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno. U prijateljskom razgovoru predstavili su svoj rad i projekte na njegovanju kulturnih i vjerskih običaja Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata, a među ostalim, bilo je riječi i o problemima financijske prirode koji znatno otežavaju, pa i dovode u pitanje njihov rad s obzirom na to da već nekoliko godina ne dobivaju potporu Vlade. Grad neće dopustiti da prestanete s radom – zaključio je gradonačelnik Bandić naglasivši da u svome djelovanju imaju njegovu punu potporu. 

Uz predsjednika Zajednice, sastanku kod gradonačelnika prisustvovali su i potpredsjednik, počasni predsjenik i tajnik, Smiljko Barišić, Anton Plivalić i Zlatko Žužić

U znak sjećanja na susret, gradonačelnik je dobio knjigu Moj voljeni i kićeni Srijeme autora Ivana Bonusa u tiskanoj u nakladi Zajednice protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata.


Gradske vijesti - 2014.