clanak False

Započela distribucija besplatnih udžbenika

Ove godine besplatni udžbenici za sve osnovnoškolce i za srednjoškolce iz obitelji s troje i više djece. Sljedeće godine udžbenici i za sve srednjoškolce.
20.08.2014.


Ovo je peta godina kako osiguravamo besplatne udžbenike za zagrebačke osnovnoškolce, a prva da je Grad izdvojio i sredstva za udžbenike za srednjoškolce iz obitelji s troje i više djece, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj konferenciji za novinare u OŠ Tituša Brezovačkog, u Španskom, u prigodi početka distribucije besplatnih udžbenika. 

Kao izraz solidarnosti, osigurali smo i sredstva za udžbenike za učenice i učenike osnovnih i srednjih škola iz poplavljenih područja Slavonije. Ukupno smo izdvojili oko 63 milijuna kuna za komplete udžbenika za 58.200 zagrebačkih učenika, 6000 zagrebačkih srednjoškolaca i 1150 učenika osnovnih i srednjih škola iz poplavljenih područja, dodao je zagrebački gradonačelnik, najavivši da će Grad u školskoj godini 2016/2017. omogućiti besplatne školske knjige za sve zagrebačke osnovnoškolce i srednjoškolce. 

Ova presica za mene je jedna najvažnijih, jer kvalitetno obrazovanje naših mladih naraštaja jedini je put kojim naša zemlja može izaći iz krize i napredovati, a ta ideja vodila me i prije 10 godina kada smo ovaj Projekt pokrenuli, naglasio je gradonačelnik, izrazivši nadu da će Vlada RH prepoznati njegovu važnost i da će u šk. god. 2016./2017. svi učenici u Hrvatskoj imati besplatne udžbenike.