clanak False

Susret s djecom i mladima romske nacionalne manjine

U parku Zrinjevac gradonačelnik Bandić dočekao je djecu i mlade romske nacionalne manjine koja kreću u 4. ljetnu školu na Malom Lošinju.
25.08.2014.


Jutros je u parku Zrinjevac zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dočekao djecu i mlade romske nacionalne manjine koja kreću u 4. ljetnu školu na Malom Lošinju, u organizaciji Centra za provedbu integracija Roma u RH i EU i udruge Romano Anglonipe iz Njemačke. 

Kako je objasnila predsjednica Centra Anka Dalipovski, u školi u sklopu kampa Čikat na Malom Lošinju sudjelovat će 60-ak djece i mladih iz Hrvatske, Srbije i Njemačke. U 10 dana trajanja škole organizirat će se razne radionice kao što su Povijest Roma i romski jezik, a posebno zanimljiva biti će radionica Mediji, na kojoj će snimati dokumentarne filmove koje će kasnije prikazivati u svojim domovinama. 

Gradonačelnik Bandić zahvalio je udrugama Roma u Njemačkoj i Srbiji, te Centru za provedbu integracija Roma u RH i EU na ovom hvalevrijednom projektu, te im zaželio uspješan rad u ljetnoj školi i dobar provod. 

Nakon susreta s gradonačelnikom, djeca i mladi, zajedno s organizatorima, posjetit će Memorijalni centar u Jasenovcu i Romsku kuću u Bjelovaru.
 
Prije odlaska na Lošinj, Grad Zagreb im je organizirao okrjepu na jezeru Bundek, gdje im se pridružio i gradonačelnik Bandić kao što je jutros obećao.


Gradske vijesti - 2014.