clanak False

Otvoren 47. međunarodni festival kazališta lutaka

47. međunarodni festival kazališta lutaka - PIF otvoren je predstavom U trenu, britanskog lutkara Stephena Mottrama.
16.09.2014.


Pozivam vas da u sljedećih pet dana dođete na lutkarske predstave koje će se održati po cijelom gradu, one pozivaju dječju maštu i stvaraju ovisnost o kazalištu i to je glavna poruka ovog festivala, rekao je sinoć gradonačelnik Milan Bandić u Kulturnom centru Travno otvorivši 47. PIF – Međunarodni festival kazališta lutaka. 

Građani, turisti i slučajni posjetitelji će do 20. rujna u KUC -u Travno, Zagrebačkom kazalištu lutaka, SK Kerempuh, Zagrebačkom kazalištu mladih, Dječjem kazalištu Dubrava, Centru za kulturu i informacije Maksimir i Kulturnom informativnom centru moći uživati u nastupima domaćih kazališnih skupina te gostujućih kazališta iz SAD-a, Velike Britanije, Norveške, Poljske, Slovenije, Bugarske, Izraela, Ruske federacije i Španjolske. 

Festival je otvoren izvedbom predstava U trenu, britanskog lutkara Stephena Mottrama, koji je na 31. PIF-u osvojio nagradu za animaciju. Dio programa, predstave Saga i Tristan, Izolda.. ,i ove je godine namijenjen isključivo odrasloj publici.
 
PIF se ne održava samo u kazališnim prostorima, već i na zagrebačkim ulicama i trgovima. Polaznici lutkarskog studija Učilišta ZKM-a i učenici OŠ Frana Galovića izvest će svoje kratke predstave, a tu je i interaktivna lutkarska instalacija Ti si lutka skupine Itinerania iz Barcelone te performans u pokretu Zanissa izraelskog kazališta Kipod. Djecu će na otvorenom zabavljati jedna od najpopularnijih ručnih lutaka Petruška u izvedbi Kazališta lutaka Moskva.


Više o programu...


Gradske vijesti - 2014.