clanak False

Europska sportska natjecanja u Zagrebu

U povodu velikih sportskih natjecanja koja će se održati u Zagrebu, gradonačelnik Bandić sastao se s čelnim ljudima rukometnog i košarkaškog Saveza.
22.09.2014.

 

U povodu velikih sportskih natjecanja koja će se održati u Zagrebu, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, sastao se u Gradskoj upravi s čelnim ljudima rukometnog i košarkaškog Saveza, predvođenima Zoranom Gopcem te Dankom Radićem. Na dva odvojena sastanka, bilo je riječi o organizaciji Europskih prvenstava u rukometu - za žene koje se održava krajem godine te prvenstva za muškarce predviđenog za 2018., kao i o organizaciji Europskog košarkaškog prvenstva Eurobasket u rujnu sljedeće godine.


Nadolazeće Europsko prvenstvo u rukometu za žene održat će se u organizaciji hrvatskog i mađarskog Saveza a igrat će se u Varaždinu i Osijeku (preliminarna grupa), dok će glavna grupa igrati u zagrebačkoj Areni, rekao je glavni tajnik HRS-a Damir Poljak prilikom izjave medijima nakon sastanka. Hrvatski dio prvenstva trajat će od 7. do 17. prosinca, a završnica će biti u Budimpešti, gdje će se igrati polufinale i finale, istaknuo je Poljak. Što se tiče organizacije muškog Europskog prvenstva 2018., kojemu će, uz Zagreb, domaćini biti Varaždin, Split i Poreč, dodao je kako očekuje da neće biti potrebna dodatna ulaganja u infrastrukturu, te zahvalio gradonačelniku na svoj potpori koju Savez ima od Grada.

 

Glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Željko Drakšić naglasio je kako je Zagreb, promptnom reakcijom odgovornih ljudi, osigurao Hrvatskoj organizaciju jedne od skupina Eurobasketa 2015. Objasnio je kako je, zbog rata, Ukrajini prvenstvo oduzeto prije samo nekoliko mjeseci te je hrvatska prijava Boardu FIBA-e Europe odrađena u dva-tri dana, istaknuvši kako se upravo po tome vidi profesionalizam Gradske uprave, osobito konkretnih službi uključenih u organizaciju. Čelnici HKS-a zahvalili su zagrebačkom gradonačelniku na pomoći i izrazili zadovoljstvo što je prihvatio mjesto u Počasnom odboru, a kako se čulo od Draškića, gradonačelnik je predložio i neke od članova Organizacijskog odbora – direktoricu TZGZ Martinu Bienenfeld, pročelnike nadležnih gradskih ureda Slavka Kojića i Ivicu Lovrića te predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića, kako bi sama organizacija ovako velikog sportskog događanja bila što kvalitetnija. Tijekom sedam dana, utakmice Eurobasketa će, u Areni Zagreb, igrati šest reprezentacija uključujući Hrvatsku a prva utakmica na rasporedu je 4. rujna.


Gradske vijesti - 2014.