clanak False

Izaslanstvo Mainza u Zagrebu

Završnica boravka izaslanstva Grada Mainza u Zagrebu bio je obilazak gradonačelnika dvaju gradova Milana Bandića i Michaela Eblinga tržnice Dolac.
30.09.2014.

Završnica dvodnevnog boravka visokoga izaslanstva Grada Mainza u Zagrebu bio je jutrošnji obilazak gradonačelnika dvaju gradova Milana Bandića i Michaela Eblinga zagrebačke tržnice Dolac i najužeg gradskog središta u društvu sa suradnicima te njemačkim i hrvatskim akademicima kulinarstva Johannom Laferom i Brankom Ognjenovićem. 

Sretan sam i ponosan što smo ugostili gradonačelnika Mainza i njegove suradnike u Zagrebu. Naši su gradovi povezani prijateljstvom dugim 47 godina, rekao je gradonačelnik Bandić dodavši da je Zagreb poznat kao otvoreni grad i grad velikoga srca koji zna primiti goste kao istinske prijatelje.
 
Imate nevjerojatnu tržnicu, sa raznolikom ponudom i susretljivim prodavačima, takvo nešto Mainzu nedostaje, komentirao je gradonačelnik Ebling nakon obilaska i degustacije domaćih delicija na najvećoj zagrebačkoj tržnici. Zahvalio je gradonačelniku Zagreba na odlično organiziranom susretu u Zagrebu koji je, podsjetimo, počeo jučerašnjim sastankom u palači Dverce gdje su gradonačelnici i njihovi suradnici razgovarali na temu suradnje u hotelijerskoj-turističkoj branši. 

Prema protokolu, susret se nastavio na humanitarnoj večeri u restoranu Gallo u organizaciji humanitarne udruge Kuhari bez granica-Renato koju je u ime svog preminulog sina osnovao naš ugledni akademik kulinarstva Branko Ognjenović. Sav prihod prikupljen ovom humanitarnom akcijom bit će usmjeren u nabavu ultrazvuka srca za djecu.
Ova puna dvorana potvrda je da nema granica među gradovima i državama kad su dobra djela u pitanju. Kada treba spasiti živote i pomoći svi smo zajedno, a Udruzi Renato i mom prijatelju Branku hvala što se, nakon osobne tragedije, odlučio pomoći drugima, jer nema uzvišenijeg čina nego činiti dobra djela, rekao je gradonačelnik Bandić. 

Večer je završila posjetom Bundekfestu, gdje su se njemački prijatelji zabavili i opustili, uživajući u programu najvećeg regionalnog jesenskog festivala. 

 

Vezana vijest


Gradske vijesti - 2014.