clanak False

Najavljen koncert u povodu obilježavanja 50. rođendana Dražena Petrovića

Predstavljen je program koncerta Zagrebačke filharmonije i Djevojačkog zbora Zvjezdica u okviru obilježavanja 50. obljetnice rođenja Dražena Petrovića.
21.10.2014.

 

Program koncerta Zagrebačke filharmonije i Djevojačkog zbora Zvjezdica pod nazivom In memoriam – Dražen Petrović predstavljen je javnosti na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj upravi, u nazočnosti zamjenice gradonačelnika Grada Zagreba Vesne Kusin. Koncert u povodu obilježavanja 50. rođendana jednog od najvećih košarkaša u povijesti održat će se u subotu, 25. listopada, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

 

 Koncert je finale programa obilježavanja 50. obljetnice Draženova rođenja, koje je započelo finalnom utakmicom Kupa Dražen Petrović, istaknula je ravnateljica Muzejsko memorijalnog centra Dražen Petrović Aleksandra Vlatković te objasnila kako je za obilježavanje ove posebne godišnjice veliku potporu organizatorima dao Grad Zagreb. Dodala je i da je, u suradnji s Hrvatskim društvom olimpijske filatelije i memorabilije te Hrvatskom poštom, izdan i prigodni poštanski žig te dopisnica, a za srijedu, 22. listopada, na Draženov rođendan, najavila je predstavljanje edukativnog stripa Dječak, prema liku i djelu Dražena Petrovića, autora Frane Petruše.


Ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch predstavio je program subotnjeg koncerta - Mozartovu Simfoniju u g-molu i Missu brevis, naglasivši: Nije bilo dvojbi, najbolji sa najboljima. Dražen je bio košarkaški Mozart, Mozart za Mozarta. S njime se složio i zborovođa Djevojačkog zbora Zvjezdice Zdravko Šljivac koji je objasnio da će Missa brevis biti izvedena bez završnog stavka Agnus dei te se prisjetio da je Dražen bio gost na prvom koncertu Zvjezdica pred dalekih 30 godina.

Kupci godišnje karte za utakmice Cibone, imat će određene privilegije pri kupnji ulaznice za koncert, rekao je direktor Košarkaškog kluba Cibona Domagoj Čavlović te dodao kako je Klubu čast sudjelovati u svim aktivnostima vezanim uz Dražena.


Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Vesna Kusin nazvala je Dražena simbolom hrvatskoga sporta ali i dijelom identiteta Grada Zagreba: Dražen je bio velikan. Govorimo o prošlosti, ali on to ostaje zauvijek. Taj Šibenčanin, zapravo je bio i Zagrepčanin, građanin Hrvatske i svijeta. Zamjenica je zaključila kako će Dražen uvijek biti i uzor mladima, ne samo u košarci, već u svim sportskim disciplinama, a njegova majka i predsjednica Upravnog odbora Zaklade Dražen Petrović Biserka Petrović, zahvalila je svima na potpori te naglasila: Dražen nije od obitelji, on je od svih nas.


Gradske vijesti - 2014.