clanak False

Sandra Švaljek: U punom opsegu obavljam sve funkcije Gradonačelnika

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba dr. sc. Sandra Švaljek medijima je dala izjavu na temu Funkcioniranje Grada.
23.10.2014.

(Hina / www.zagreb.hr) - Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek poručila je u Gradskoj upravi da u ovom trenutku u punom opsegu obavlja sve funkcije gradonačelnika, i to sukladno Zakonu o jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i Statutu Grada Zagreba, te istaknula da svi uredi gradske uprave i Zagrebački holding funkcioniraju besprijekorno. (audio zapis) 

Švaljek je na konferenciji za novinare rekla kako je sigurna da u ovim okolnostima koje su "prilično izvanredne", može kvalitetno obavljati ovaj posao, dodajući da je već u trenutku kada je prihvatila funkciju zamjenice gradonačelnika bila svjesna što ta funkcija nosi sa sobom. 

Svi zaključci i sve odluke koje su donesene ranije, uredno se provode i isto tako provodit će se i realizirati svi projekti koji su do sada bili najavljeni, istaknula je Švaljek.
"Mi redovito održavamo naše operativne sastanke; danas smo imali jedan takozvani veliki kolegij, kolegij svih pročelnika gradskih ureda, trebao nam je jedan dodatni dogovor i ono što smo dogovorili na tom sastanku pročelnika ureda je da ćemo sve svoje obaveze, sve svoje poslove obavljati bez ikakve bojazni, bez pritiska, kvalitetno, odgovorno i efikasno. Znači, kao i do sada", dodala je. 

Najavila je da je pred njima jedan prilično veliki zadatak - a to je priprema gradskog proračuna za 2015. godinu.
Pripreme za izradu proračuna već su započele, rekla je Švaljek, dodavši da na toj pripremi usko surađuje s pročelnikom Gradskog ureda za financije Slavkom Kojićem. 

Napomenula je da vjeruje da će gradski proračun za 2015. napraviti najbolje kako se da u zadanim okolnostima, s obzirom i na to što im se sprema u smislu promjene Zakona o porezu na dohodak, koji će vrlo izvjesno donijeti do smanjenja prihoda u gradskoj blagajni. 

"Osim toga, sve točke za sljedeću sjednicu Gradske skupštine su također pripremljene i ne očekujemo da bi na Skupštini koja će se redovito održati 30. listopada, moglo biti bilo kakvih problema", poručila je Švaljek.
Na novinarsko pitanje što će biti ako Gradska skupština ne donese gradski proračun, Švaljek je odgovorila da je postavila jedno pitanje "tri koraka unaprijed". "Ja sam rekla da se proračun priprema. Ne vidim nikakvog razloga da on ne bude usvojen na sjednici Gradske skupštine u 11. mjesecu", poručila je.


Gradske vijesti - 2014.