clanak False

Zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin otvorila izložbu galerije Šimun

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin otvorila je, u galeriji Prsten HDLU-a, izložbu Zbirke galerije Šimun.
23.10.2014.

 

U prostorima galerije Prsten Hrvatskog društva likovnih umjetnika, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin sinoć je otvorila izložbu Zbirke galerije Šimun, koja je hrvatskoj javnosti predstavljena pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i gradonačelnika Grada Brčkog Ante Domića.


Zbirka moderne hrvatske i bosanskohercegovačke umjetnosti galerije Šimun, rezultat je polustoljetnog kolekcionarskog rada Fra Stjepana Pavića te je jedna od najrelevantnijih likovnih institucija u Bosni i Hercegovini. Stalni postav galerije Šimun sadrži djela sakralne tematike ali obiluje i motivima pejzaža, portreta te mrtve prirode umjetnika 20. stoljeća, a nalazi se u sklopu samostana sv. Ante u Dubravama kod Brčkog. Kako se čulo, suradnja s HDLU-om započela je u travnju 2013. te se zasniva na razmjeni izložbi, a prva realizirana razmjena bila je izložba crteža suvremenih hrvatskih umjetnika.


Izložba, koja će se moći razledati do 11. studenoga, predstavlja 184 slike i skulpture velikana hrvatske umjetnosti, Od Bukovca do Bućana, među kojima se nalaze i radovi koji dosad nisu bili predstavljeni javnosti.


Gradske vijesti - 2014.