clanak False

Zagreb će imati Proračun

Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek i predsjednik Skupštine Darinko Kosor održali su konferenciju za novinare s koje su poručili da će Zagreb imati Proračun.
23.10.2014.

(HINA / www.zagreb.hr) Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek i predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor održali su danas u Staroj gradskoj vijećnici konferenciju za novinare na kojoj su poručili da u Zagrebu neće biti organiziranog nereda jer je skupštinska većina stabilna i uspjet će donijeti gradski proračun za iduću godinu.

Proračun se priprema u suradnji Gradske uprave i Gradske skupštine i prema riječima Sandre Švaljek, u odnosu na prijašnje proračune, Proračun za 2015. doživjet će unapređenje u pogledu pripreme i sadržaja.

 

Skupštinska većina je stabilna i proračun za 2015. godinu bit će donesen. Time želim otkloniti špekulacije onih koji žele da se proračun ne donese, onih koji žele da imamo u Zagrebu privremeno financiranje, onih koji žele da se redovno ne isplaćuju sredstva svim korisnicima gradskog proračuna, rekao je Darinko Kosor. 

Postoje oni koji bi željeli šestomjesečnu krizu i raspuštanje Gradske skupštine, kako bi se u gradu idućih pola godine bavili izborima, ali to se neće dogoditi, kazao je. 

Dajući nedvosmislenu potporu Švaljek, Kosor je kazao da su uspostavili redovnu koordinaciju Gradske uprave i Gradske skupštine oko normalnog funkcioniranja svih gradskih institucija, a jučer su održali operativni sastanak na kojem su dogovorili zajedničku pripremu nacrta zagrebačkog proračuna za iduću godinu.


Gradske vijesti - 2014.