clanak False

Sanirano klizište u Aleji grada Bologne

Nakon opsežne sanacije klizišta, danas je Aleja grada Bologne puštena u promet.

31.10.2014.


Zamjenice gradonačelnika Sandra Švaljek i Vesna Kusin, sa suradnicima, obišle su klizište u Aleji grada Bologne, na dijelu iza Podsusedskog tunela prema čvorištu Jarek (iznad zida 6), gdje su, usprkos nepovoljnim vremenskim uvjetima, radovi na sanaciji završeni u predviđenom roku. Nakon obilaska Aleja je otvorena za promet. 

Privremena sanacija izvršena je prošle godine, nakon što se klizište u siječnju i veljači aktiviralo uslijed oblinih kiša i topljenja snijega, a radovi ovogodišnje trajne sanacije započeli su krajem svibnja prema projektu i pod nadzorom Instituta IGH, napomenula je koordinatorica Marina Lovrečki iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet. 

U ovom dijelu grada od danas će biti manje prometnih gužvi jer je klizište u Aleji Bologne sanirano i nakon pet mjeseci promet će se normalno odvijati na zadovoljstvo građana i svih nas, istaknula je zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek, zahvalivši svima koji su radili na tom zahtjevom zahvatu. 

Radove na površini od četiri hektara u vrijednosti cca 3,6 milijuna kuna bez PDV-a izvodila tvrtka Werkos. Postavljena je zaštitna obrada iznad zida 6 u dužini oko 180 metara, poravnana je površina kosine i postavljene su zaštitne mreže od odrona u cijeloj zoni klizišta. Također je izveden i sistem armiranih mreža, sidri i sjali, te humusiranje površine koja je tretirana i hidrosjetvom.


Gradske vijesti - 2014.