clanak False

Stipendija - Za žene u znanosti

Zamjenica gradonačelnika dr. sc. Sandra Švaljek prisustvovala je svečanosti dodjele stipendija Nacionalnog programa stipendiranja Za žene u znanosti.
03.03.2015.


Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, koja obnaša dužnost gradonačelnika, dr. sc. Sandra Švaljek prisustvovala je, u Preporodnoj dvorani Narodnog doma HAZU-a, svečanosti dodjele stipendija Nacionalnog programa stipendiranja Za žene u znanosti  koji u Hrvatskoj, devetu godinu za redom, provode Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO i L'Oreal ADRIA s ciljem promoviranja žena u svijetu znanosti.


Uz čestitke dobitnicama, zamjenica Švaljek istaknula je neospornost toga da je znanost u sadašnjem trenutku glavni pokretač razvoja i velikih tehnoloških postignuća kojima se pomiču granice čovječanstva.  Stoga je, dodala je, ova Stipendija doprinos razvoju, ali i potpora ženama u znanosti u Hrvatskoj i u svijetu. Vjerujem da će današnje dobitnice nastaviti putem svojim prethodnika, renomiranih znanstvenika i umjetnika, kao promotori nacionalne znanstvene i kulturne baštine.
 

Jednokratne stipendije u visini 5.000,00 eura, ove su godine dobile četiri mlade znanstvenice do 35 godina, koje su u završnoj fazi pripreme doktorske disertacije na području prirodnih znanosti.


 


Gradske vijesti - 2015.