clanak False

Posjet Ustanovi za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom

Zamjenica gradonačelnika, koja obnaša dužnost gradonačelnika, dr. sc. Sandra Švaljek obišla je danas proizvodne prostore URIHO-a..
05.03.2015.

 

Kako je i obećala na nedavno održanom Sajmu Hotel & Gastroteh, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba koja obnaša dužnost gradonačelnika dr. sc. Sandra Švaljek obišla je danas proizvodne prostore Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.


Prilikom svog prvog posjeta URIHO-u, zamjenica Švaljek istaknula je da, iako su uvjeti rada primjereni, postoji potreba da se obnovi dio pogona i najavila projekt gradnje novog Centra Ustanove, za kojeg  je planirano da bude financiran sredstvima Europske unije, i to u iznosu od oko 170 milijuna kuna. Kako je naglasio ravnatelj URIHO-a Josip Dražaić, Centar bi uistinu bio Dom osoba s invaliditetom, a u njemu bi se, osim sportske dvorane u potpunosti prilagođene osobama s invaliditetom i hostela, nalazili i prostori za udruge koje se bave problematikom osoba s invaliditetom.


Kako se čulo, URIHO, čiji je osnivač Grad Zagreb, zapošljava 500 osoba od kojih je oko 290 osoba s invaliditetom i čini najveću zaštitnu radionicu na području Republike Hrvatske.

Više o Ustanovi URIHO
 


Gradske vijesti - 2015.