clanak False

Uskršnje darivanje djece iz obitelji slabijeg materijalnog stanja

Već tradicionalno, 15. godinu zaredom, Grad Zagreb i Ustanova Dobri dom organiziraju podjelu poklon-paketa djeci iz obitelji slabijeg materijalnog stanja.
31.03.2015.

Povodom proslave najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, već tradicionalno, 15. godinu zaredom, Grad Zagreb - Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, u suradnji s Ustanovom Dobri dom, organizirao je prigodnu priredbu i podjelu paketa djeci do 12 godina iz obitelji slabijeg materijalnog stanja.

Prisutne u Maloj dvorani Doma sportova, ove je godine pozdravila opunomoćena zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin, te tom prigodom svima čestitala Uskrs, a djeci posebno zaželjela da im današnji dan ostane u sjećanju. Zamjenica je istaknula i podsjetila da Grad Zagreb misli na njih tijekom cijele godine i to im svakodnevno svojim aktivnostima i ukazuje te da će to i nastaviti činiti. 

Nakon prigodnog programa u kojem su djeca sa svojim roditeljima mogla uživati, zamjenica je zajedno s volonterima podijelila uskršnje pakete koje je dobilo 3000 mališana iz obitelji slabijeg materijalnog stanja. Pravo na prigodne pakete ostvarile su obitelji ili skrbnici s troje i više maloljetne djece te samohrani roditelji neovisno o broju djece, ako su korisnici pomoći zajamčene minimalne naknade.

Više...
 

Gradske vijesti - 2015.