clanak False

Prva zagrebačka "e-Škola"

Potpisom gradonačelnika Bandića i ravnateljice Sose Šimenc, OŠ Izidora Kršnjavog postaje prva zagrebačka e-Škola, sudionica CARNET-ovog projekta.
20.04.2015.

Tripartitne ugovore o sudjelovanju u CARNET-ovom pilot-projektu e- Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola potpisali su danas u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta predstavnici 20 škola sudionika iz cijele Hrvatske, kao i njihovih osnivača – gradova i županija te Hrvatske akademske i istraživačke mreže (CARNET-a). U ime Grada Zagreba, Ugovor je potpisao gradonačelnik Milan Bandić, a u ime Osnovne škole Izidora Kršnjavog ravnateljica Lidija Sosa Šimenc.

Ravnatelj CARNET-a Zvonimir Stanić istaknuo je kako ovaj projekt, koji za cilj ima podići razinu digitalne zrelosti hrvatskih škola, zahtjeva velike promjene u radu škola i nastavnika, a školarcima bi trebao pomoći u razvitku kritičkog i anatlitičkog razmišljanja, kao i timskog rada. Njegova zamjenica, i voditeljica Projekta Andrijana Prskalo Macek dodala je kako je projekt e-Škola vrijedan 180 milijuna eura, a provodit će se u dvije faze u ukupno 150 škola diljem Hrvatske.

O važnosti e- Škole, govorili su ravnateljica Osnovne škole Dragutina Tadijanovića iz Vukovara Lidija Miletić te župani Krapinsko-zagorske i Dubrovačko-neretvanske županije Željko Kolar i Nikola Dobroslavić, dok je predstavnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Staša Skenžić naglasio kako projekti koji podižu razinu obrazovanja svakako imaju podršku Ministarstva.

Gradonačelnik Milan Bandić objasnio je kako će u ovom značajnom projektu sudjelovati čak 25 zagrebačkih škola, 17 osnovnih i osam srednjih škola. Prva e-Škola u Zagrebu bit će Osnovna škola Izidora Kršnjavog, ujedno i dobitnica Medalje Grada Zagreba za izniman doprinos u osnovnom odgoju i obrazovanju te Plakete Grada Zagreba u povodu 65. obljetnice i 10 godina djelovanja Škole u bolnici u njezinu sastavu.
 

Gradske vijesti - 2015.