clanak False

Proslava Praznika rada - 1. svibnja

Uz podjelu karanfila i grah po gradonačelnikovoj recepturi, u parku Maksimir brojni Zagrepčani i gosti našeg grada, proslavili su Praznik rada. 
01.05.2015.

Fotogalerija - proslava u Maksimiru, u Sloboštini i na Jarunu


Uz već tradicionalnu podjelu karanfila, bogat kulturno – umjetnički program i grah po gradonačelnikovoj recepturi, u parku Maksimir brojni Zagrepčani i gosti našeg grada, proslavili su Međunarodni praznik rada. 

Gradonačelnik Milan Bandić dijelio je obroke posjetiteljima, ove godine Grad je osigurao 60 000 porcija graha, a prije toga, na ulazu u Park, prolaznicima je, prema prvosvibanjskoj tradiciji, podijelio oko 3000 karanfila.

Više rada, reda i odgovornosti, organizacije, solidarnosti. Rada da radimo i solidarnosti sa onima koji se u utrci rada i kapitala ne snađu i treba im pomoć. Prvi smo grad u Europi po socijalnoj pravednosti i solidarnosti, o tome govore dijela, a ne riječi. Od pomoći umirovljenicima do besplatnih prijevoza za učenike, pomoć obiteljima sa najviše djece, i ostalih kategorija pomoći koje dajemo, poručio je sugrađanima gradonačelnik.

Na poziv Novog sindikata, gradonačelnik se i ove godine pridružio obilježavanju 1. svibnja na jezeru Jarun.

Nakon programa u Maksimiru, a prije Jaruna, gradonačelnik Bandić pridružio se u Sloboštini i proslavi Praznika rada u organizaciji Matice umirovljenika.
 

Gradske vijesti - 2015.