clanak False

Gradonačelnik otvorio sportska natjecanja osoba s invaliditetom

Gradonačelnik Milan Bandić danas je otvorio tri sportska događanja za osobe s invaliditetom.
23.05.2015.

 

Gradonačelnik Milan Bandić jutros je otvorio tri sportska događanja osoba s invaliditetom i to: 10. otvoreno prvenstvo grada Zagreba u boći za mlade osobe s invaliditetom, 10. međunarodni turnir u sjedećoj odbojci Zagreb open 2015.  i 21. otvoreno prvenstvo Zagreba u amaterskoj radiogoniometriji za slijepe.
Zaželjevši natjecateljima sportsku sreću, gradonačelnik je naglasio da će Grad i dalje kontinuirano podupirati i poticati rad i aktivnosti osoba s invaliditetom u skladu sa uspješnom Zagrebačkom strategijom.

30 boćara iz Hrvatske i Slovenije

U organizaciji Zagrebačkog sportskog saveza osoba s invaliditetom, na prvenstvu u boći za mlade osobe s invaliditetom u Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava, nastupilo je 30 mladih boćara iz cijele Hrvatske i gosti iz Slovenije.

U povodu Dana branitelja grada Zagreba
 

Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci tradicionalno se održava u spomen na pale branitelje u Domovinskom ratu, a ove godine, pod pokroviteljstvom  Gradonačelnika i Grada Zagreba, u Domu odbojke Bojan Stranić, nastupile su četiri ekipe i to iz Bosne i Hercegovine, Zadra, Slavonskog Broda i Zagreba.

Prvenstvo u radiogoniometriji
 

Također pod pokroviteljstvo Gradonačelnika i ujedno počasnog člana Radiokluba slijepih Louis Braille, na zagrebačkom Jarunu održano je i prvenstvo Zagreba u amaterskoj radiogoniometriji za slijepe na kojem su sudjelovali natjecatelji iz Koprivnice, Ogulina, Petrinje, Rijeke, Siska, Velike Gorice, Bihaća, Cazina, Teslića, Tešnja, Beograda i Zagreba. Naime, Hrvatska je jedina zemlja koja na državnom natjecanju „videćih“ ima i kategoriju slijepih.
 


Gradske vijesti - 2015.