clanak False

Obilježavanje Svjetskog dana sporta na Kvaternikovu trgu

U organizaciji Zagrebačkog instituta za kulturu zdravlja brojnim aktivnostima na Kvaternikovu trgu i u prostoru Instituta obilježava se Svjetski dan sporta.
27.05.2015.

 

U organizaciji Zagrebačkog instituta za kulturu zdravlja, danas se na Kvaternikovu trgu i u prostoru Instituta obilježava Svjetski dan sporta koji se ove godine održava pod motom Sport za sve.

Na samom Trgu se održavaju razna sportska događanja i natjecanja, košarka, hokej na rolama, stolni tenis, borilačke vještine, pikado, šah, plesne aktivnosti…, u kojima sudjeluju sve generacije, od najmlađih do umirovljenika, i osobe s invaliditetom, a u Institutu, na Kvaternikovom trgu 9, građanima je omogućeno besplatno mjerenje tlaka, šećera, indeksa tjelesne težine, edukativne tribine i okrugli stolovi.

Drago mi je da smo se okupili na ovom prekrasnom trgu kojeg su danas oživili brojni mali i veliki sportaši amateri ali i profesionalni sportaši, rekao je gradonačelnik Milan Bandić na simboličnom otvaranju manifestacije na Kvatriću, zahvalivši presjedniku Veljku Đorđeviću i djelatnicima Instituta za kulturu zdravlja na inventivnosti, trudu i brizi za zdravlje građana.

Veljko Đorđević je istaknuo da zdrav čovjek ima tisuću želja, a bolestan samo jednu i ta je zdravlje. Mi liječnici želimo potaknuti građane na način života koji će ih učiniti zdravijima. Uz posebnu zahvalu gradonačelniku na potpori, kao i osnivanju Zaklade prije deset godina za boljitak i napredak zdravstva, napomenuo je da se u svijetu Svjetski dan sporta obilježava već dvadeset godina.
 


Gradske vijesti - 2015.