clanak False

Predsjednik Svjetskog saveza Baptista dr. Upton kod gradonačelnika

Gradonačelnik Milan Bandić primio je predsjednika Svjetskog saveza Baptista dr Johna Uptona u društvu s glavnim tajnikom Saveza baptističkih crkava u RH Željkom Mrazom.
29.05.2015.


Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je danas u Gradskoj upravi predsjednika Svjetskog saveza Baptista dr Johna Uptona u društvu s glavnim tajnikom Saveza baptističkih crkava u RH Željkom Mrazom.
 

Zahvalivši na prijemu,  predsjednik Upton koji u Hrvatskoj boravi u povodu Godišnjeg susreta Baptista u Osijeku, prenio je gradonačelniku srdačne pozdrave članova Saveza, dodavši da su Grad i gradonačelnik poznati po odličnoj suradnji sa svim vjerskim zajednicama.

Upravo zbog doprinosa u jačanju i afirmiranju međureligijskog dijaloga gradonačelnik Bandić je prošle godine  dobio visoko priznanje Udruge za vjersku slobodu koja nosi ime po prvom hrvatskom baptističkom predsjedniku dr. Branku Lovrecu.

Kako se čulo, najpoznatiji baptistički pastor u svijetu bio je Martin Luter King, a poznati Baptisti su jedan od bivših predsjednika SAD-a Jimmy Carter te bivši potpredsjednik Al Gore.
 


Gradske vijesti - 2015.