clanak False

Počinje 4. festival Miroslav Krleža

Festival Miroslav Krleža održat će se od 2. do 7. srpnja, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Ministarstva kulture RH i Turističke zajednice grada Zagreba.
30.06.2015.

Ovogodišnji, četvrti po redu, Festival Miroslav Krleža započinje hrvatskom praizvedbom predstave Legenda, po Krležinom tekstu napisanom davne 1913., najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u Memorijalnom prostoru Miroslava i Bele Krleže. Predstavljanju Festivala nazočio je i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, kao pokrovitelj.

Cijeli festival ove je godine u znaku Krležinog ranog teatra, objasnio je voditelj Centra Miroslav Krleža Goran Matović, koji je okupljenima predstavio program događanja, istaknuvši kako središnju temu čine ljubav i smrt (predstave Legenda, Saloma, Adam i Eva…). O značaju festivala i Krleže za Zagreb govorili su i ravnatelj Muzeja grada Zagreba Vinko Ivić te Zlatko Bourek, redatelj predstave Kerempuh i Smrt kojom će se zatvoriti festival.

Ljubav i smrt. U te dvije riječi može se sažeti cijeli život, zaključio je gradonačelnik Bandić, te zahvalio organizatorima, dodavši kako će u ovome projektu i nadalje imati potpunu podršku Grada Zagreba.

Festival će se održati od 2. do 7. srpnja, u organizaciji Teatra poezije i Muzeja grada Zagreba te pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Turističke zajednice grada Zagreba.


PROGRAMSKA KNJIŽICA FESTIVALA

Gradske vijesti - 2015.