clanak False

Prijem za sudionike Svjetskog nogometnog natjecanja dijaspore

Gradonačelnik Milan Bandić ugostio je na Bundeku sudionike 3. svjetskog nogometnog natjecanja klubova dijaspore, što se u Zagrebu održava do 4. srpnja.
30.06.2015.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ugostio je na Bundeku sudionike 3. svjetskog nogometnog natjecanja klubova dijaspore,  što se u Zagrebu održava do 4. srpnja, u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza i pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Uz riječi dobrodošlice i želje za sportskom srećom  nogometašima i čelnicima klubova, gradonačelnik je naglasio važnost veze između iseljene Hrvatske i domovine: Zagreb je dom svih Hrvata, glavni grad svih naših ljudi  kojima su vrata širom otvorena. Veze između Hrvata dijaspore i onih u domovini trebaju se njegovati, nit koja nas veže ne smije se prekidati .

Dobrodošlicu je, u ime organizatora, poželio i Izvršni dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović, a u ime sudionika na prijemu i gostoljubivosti  zahvalio se gospodin Josip Pavičić, predsjednik Croatije iz Toronta:
Hrvatski nogometni klubovi, Croatije diljem svijeta, godinama su bili nositelji Hrvatskog imena i iskaz težnji hrvatskog čovjeka u dijaspori. Oni su decenijama bili ambasadori hrvatske domovine ali i hrvatskog naroda, okupljali su i okupljaju hrvatsku mladež održavajući tradiciju i ljubav prema domovini. 

Na ovogodišnjem turniru, osim Croatije iz Toronta, sudjeluju i Sydney Croatia, Croatia Canberra, Croatia Stuttgart, Croatia Villefranche, Pajde Mohlin, Croatia Malmo te reprezentacija vojvođanskih Hrvata.

Turnir je započeo 28. lipnja a finale će se odigrati 4. srpnja na stadionu u Sesvetama.

 

Gradske vijesti - 2015.