clanak False

Dan državnosti Hrvatske proslavljen i u Rimu

Dan državnosti Republike Hrvatske proslavljen je u Rimu, gdje je u nazočnosti gradonačelnika Bandića, otvorena izložba Vatroslava Kuliša.
30.06.2015.

Na poziv veleposlanika Republike Hrvatske Damira Grubiše, u muzejskom kompleksu San Salvatore in Lauro u Rimu, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić prisustvovao je otvorenju izložbe Radovi na papiru Vatroslava Kuliša, organizirane u povodu obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske u Rimu.

Zahvaljujem hrvatskom veleposlanstvu koje bdije nad tradicijama koje su nam važne, skrbi o hrvatskoj zajednici, kao i predstavljanju Hrvatske i naših krajeva, običaja i umjetnosti u prijateljskom Rimu, rekao je gradonačelnik Bandić. Također je naglasio kako je naša zajednička zadaća da uz više zajedništva, a manje ideoloških, svjetonazorskih i svih drugih oblika predrasuda pokrenemo sanaciju, reforme i svojevrsni preporod Hrvatske u još moderniju i uspješniju zemlju.

Gradonačelnik Bandić istaknuo je i dobru suradnju Zagreba s Rimom i Milanom s kojima aktivno sudjeluje u kreiranju regionalnih politika na europskoj razini, zaželjevši na kraju još bolje kontakte i razvoj suradnje i partnerstva s veleposlanstvom, rimskom gradskom upravom i udruženjima Hrvata i Talijana.

Nakon svečanog otvorenja, nastupila je glazbena skupina mladih moliških Hrvata Kroatarantata.
 

Gradske vijesti - 2015.