clanak False

Sastanak na temu "Dječja i školska sportska igrališta"

Gradonačelnik Milan Bandić održao je sastanak s ravnateljima dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola, te predstavnicima vijeća GČ i MO. 
03.07.2015.


U Maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, održao je sastanak s ravnateljima dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola, učeničkih domova, te predstavnicima vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora grada Zagreba kako bi upozorio na nedostatke dječjih i školskih sportskih igrališta, ali i utvrdio rok od mjesec dana za njihovu sanaciju.

Sa željom da učinimo djeci grada Zagreba ugodniji boravak na otvorenim prostorima pozvali smo ravnatelje dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola, učeničkih domova, te predsjednike mjesnih odbora da uredimo dječja i školska sportska igrališta, izjavio je gradonačelnik Bandić nakon sastanka.
Također je dodao kako škole, vrtići i mjesni odbori imaju sredstva na svojim računima za manja uređenja: Riječ je o minimalnim sredstvima i zahvatima kao što su postavljanje koševa za košarku, uređenje klupica, ograde i slično, a rezultati će puno značiti djeci i mladima. Ne bih išao u ovaj projekt i privolio ih da to rade da nema za to osiguranog novca.

Na sastanku je održana prezentacija s dobrim i lošim primjerima iz za tu svrhu pripremljene foto dokumentacije, bez poentiranja o kojim se objektima radi, a sve s ciljem kako bi se upozorilo na nedostatke i naložilo njihovo otklanjanje. Vjerujem da neće biti potrebe za novim sastankom jer to radimo za dobrobit naše djece, zaključio je gradonačelnik.

 


Gradske vijesti - 2015.